Новини

ВОЛЯ СЕЗИРА ГДБОП ЗА ФАЛШИВИ ПРОФИЛИ НА ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ ВЪВ ФЕЙСБУК
ВОЛЯ сезира отдела за киберпрестъпления в ГДБОП и екипа на Фейсбук по повод появили се фалшиви профили на лидера Веселин Марешки, чрез които измамници предлагат онлайн игри, събират лични данни на хората – ЕГН и банкови сметки, и им изпращат съобщения, че получават големи парични награди. В други фалшиви постове се твърди, че той ще раздава пари на всички с КОВИД19. Абсолютно неправомерно са използвани откъси от негови видео-обръщения и интервюта с цел заблуда на хората.

Призоваваме потребителите на социалната мрежа Фейсбук да не се поддават на тези измами!

Припомняме, че зам.-председателят на НС Веселин Марешки има само една страница във Фейсбук, която има над 100 000 последователи!

Държим да подчертаем, че благотворителната дейност на лидера на ВОЛЯ, чрез която помага на много хора, църкви, различни културни инициативи, се базира на внимателна преценка, проучване и принципи, които категорично изключват онлайн игри и събиране на лични данни!

„Надявам се компетентните органи бързо да разкрият тези жалки измамници, които направо се гаврят с бедни българи, готови да повярват на всичко в отчаянието си”, коментира Марешки.