Новини

ВОЛЯ: САМО НИЕ И ЛИДЕРЪТ НИ МАРЕШКИ СМЕ СРЕЩУ ВОЕННИТЕ СДЕЛКИ ЗА МИЛИАРДИ
По повод твърдения в предаването „Лице в лице” по БТВ на 22 април 2020г., че БСП били против осъществяването на новите покупки на военна техника, от партия ВОЛЯ изразиха недоволството си, че социалистите само говорят, но нищо не правят. Даже напротив- лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки цитира преди дни в Народното събрание старо изказване на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, в което заявява, че БСП подкрепя тези огромни разходи.

„В продължение на три години единствено Веселин Марешки и партия ВОЛЯ следват категорична позиция против харченето на милиарди за самолети, кораби и друга военна техника, при положение, че България е най-бедната държава в ЕС и приоритет трябва да са доходите на хората, здравеопазването, образованието, справянето с битовата престъпност и др. Нееднократно сме призовавали за спиране на сделката за излишните на този етап скъпи самолети, внасяли сме и мораториум”, заявяват от ВОЛЯ.

От партията припомнят, че на 12 април 2020г., парламентарната група внесе проекторешение за налагане на мораториум и върху две решения на НС от 2018г. за купуване на кораби и друга военна техника за над два милиарда лева.

„БСП имат непоследователна позиция по тази тема- ту подкрепят тези разходи, за което има стенографски запис на изказвания на Корнелия Нинова, ту са против. Но само на думи. До момента не са предприели НИКАКВИ процедурни действия, за да докажат позицията си! Ако социалистите вече наистина мислят по този начин, то явно се присъединяват към ВОЛЯ! Нека не се притесняват да го признаят!”, заявяват от ВОЛЯ.