Новини

ПЛАМЕН ХРИСТОВ: ВСИЧКИ, КОИТО ЗЛОРАДСТВАТ СРЕЩУ МАРЕШКИ, НА ПРАКТИКА ПОДКРЕПЯТ СИСТЕМАТА, СРЕЩУ КОЯТО УЖ ПРОТЕСТИРАТ
„Парламентарната група на ВОЛЯ и всички наши симпатизанти изразяваме категоричната си позиция против подобни срамни акции срещу човек, създал хиляди работни места, повел сам битката срещу картела, който всички партии толерираха години наред.

Призоваваме българските граждани, които много ясно виждат цялата схема, да не се поддават на манипулациите и да подкрепят Веселин Марешки точно в този момент- така, както той беше и е до тях вече 30 години!”, заяви в специална декларация на ВОЛЯ депутатът Пламен Христов.

Той подчерта, че в понеделник беше направен безпрецедентен опит да бъде употребен един почтен български предприемач и политик, за да заблудим Брюксел, че в България се действа срещу корупцията! Жалък опит! С който задкулисието показа безсилието си и тоталното си нежелание да освети и накаже истинските виновници за оглозганата държава! „Всички, които сега злорадстват, нека осъзнаят, че с това на практика подкрепят системата, срещу която уж протестират! Случаят с Веселин Марешки ще бъде тест за цялото ни общество – кой на чия страна е, дали има смелост да защитава истината или избира старата система!”, каза още Пламен Христов. Той определи атаката срещу Марешки като безпрецедентна саморазправа с една млада и свободна партия, изградена от успели и почтени хора.

Ето пълния текст на декларацията на ПП ВОЛЯ:

Уважаема госпожо председател,

Уважаеми колеги,

Драги сънародници,

Декларацията на нашата парламентарна група днес може да съдържа само едно единствено изречение – Долу ръцете от Веселин Марешки!

Но съм длъжен да кажа още няколко думи.

Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, който през целия си съзнателен живот е помагал на българите! Той помагаше в най-трудните години, когато всички партии се изреждаха на власт и превърнаха българския народ в най-бедния в Европа! Той продължава да помага и сега, като се бори с картелите, въпреки тежките удари, които понася.

Беше направен безпрецедентен опит да бъде употребен един почтен български предприемач и политик, за заблуда на Брюксел, че в България се действа срещу корупцията! Жалък опит!

Задкулисието показа безсилието си и тоталното си нежелание да освети и накаже истинските виновници за оглозганата държава!

Парламентарната група на ВОЛЯ и всички наши симпатизанти изразяваме категоричната си позиция против подобни срамни акции срещу човек, създал хиляди работни места, повел сам битката срещу картела, който всички партии толерираха години наред.

Призоваваме българските граждани, които много ясно виждат цялата схема, да не се поддават на манипулациите и да подкрепят Веселин Марешки - така, както той беше и е до тях вече 30 години!

Няма да допуснем някой да лъже Брюксел като използва един достоен човек за жертва.

Онези, които умишлено заблуждаваха хората, че ВОЛЯ е някаква патерица на управляващите, докато те самите, задкулисно се договаряха с тях, следва сега да си дадат сметка какво всъщност се случва, защото, ако мълчим, утре всеки един може да бъде дискредитиран и притискан с подобни манипулации.

Всички, които сега злорадстват, нека осъзнаят, че с това на практика подкрепят системата, срещу която уж протестират!

На тях ще им кажа: Не бързайте да се радвате! През годините много хора се радваха, че чрез мръсни номера са успели малко да ни забавят по пътя ни. Рано или късно обаче доброто побеждава, затова ние сме тук, а тях вече никой не ги помни.

Случаят с Веселин Марешки ще бъде тест за цялото ни общество – кой на чия страна е, дали има смелост да защитава истината или избира старата система!

Кой се уплаши от факта, че само за два месеца повече от 160 000 българи застанаха зад Марешки и ВОЛЯ в кампанията да има безплатни лекарства за ученици и пенсионери?! Кой се страхува ВОЛЯ да е силна и да доказва, че в България може да има и друг вид политици – истински родолюбци?!

Дали подобна саморазправа с една млада, свободна партия, изградена от успели и почтени хора, е правилният път към промяната, за която всички говорят!

Не, не е!

Както неведнъж е казвал Веселин Марешки - ВОЛЯ е плод на огромна обществена енергия срещу бедността и картела.

Наш дълг пред българските граждани е да сме силни, сплотени и да устоим на всички тези удари и мръсни игри, защото искаме в политиката и в управлението да има именно такива хора като Веселин Марешки - които дават, а не грабят! Защото знаем, че сме прави! Защото знаем, че сме честни и почтени хора! И в това е силата ни, а тази сила не може да бъде сломена!

Така че – Долу ръцете от Веселин Марешки!

Ако не можете да намерите и да накажете истинските олигарси и да върнете вярата в обективното правосъдие, то оставате честните и достойните да го направят!