Новини

КРЪСТИНА ТАСКОВА ОТ ВОЛЯ НАСТОЯ ЗА РЕАЛНИ МЕРКИ СРЕЩУ ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ
Зам.-председателят на парламентарната група на ВОЛЯ Кръстина Таскова притисна със серия въпроси вицепремиера Марияна Николова, която отговаря за демографската политика на правителството и е от квотата на НФСБ.

Точно преди година Кръстина Таскова я попита какви мерки ще предложи за повишаване на раждаемостта и подкрепата на децата и младите семейства. Тогава, в средата на мандата, получи отговор от рода на "ще предприемем мерки". Отговорът днес на Николова беше почти същият с добавка- оправдания, че много структури са отговорни по темата.

Кръстина Таскова попита конкретно какво се прави и какви са резултатите като даже подари на вицепремиера идеи на ВОЛЯ като: по-високи надбавки за за всички деца, независимо от доходите на родителите им; подкрепа с 1000, 2000, 3000 лева за първо, второ и трето дете на родители над 18г., които имат минимум средно образование. “ВОЛЯ има реални и работещи управленски идеи, които бързо ще доведат до резултат. Управляващите все говорят колко е важно да се преодолее страховитата демографска криза, а после се оправдават с бюрократични спънки. Ако наистина бъдещето на децата ни и на държавата е тяхна грижа, трябваше отдавна да го покажат с полезни управленски решения. Нямаме нищо против да приложат нашите идеи. Важното е, че те ще са в полза и на хората, и на бъдещето на България“, коментира Кръстина Таскова.